top of page

Tempoya kafa tutmak


Bölüm 1 Günaydın


Günaydın hepinize, alarmınızı kapatıp sıcak yatağınızdan kalkın, duşunuzu hızlıca alırken kendinizi motive edin. Çünkü bugün önümüzdeki yorucu geçecek olan beş günün ilk günü. Duştan çıkın hızlıca saçınızı kurulayıp dişinizi fırçalayın. Makyajınızı yapın, kravatınızı düzeltin. Alelacele giyinin çok düşünmeyin. Muhtemelen geçen hafta da olduğu gibi hayatınızın aşkıyla tanışmayacaksınız, şayet tanışsanız da bırakın doğalken sevsin sizi. Hem madem bu kadar önemli ne giyeceğin, yatmadan önce hatırla ve hazırla. Atıştırın, bir yudum kahve için, anahtarınızı alın, kapıyı kilitlediğinizden emin olun.



Bölüm 2 Yoldayım


Arabanıza binin ya da otobüs durağına ilerleyin. Çok hızlı gitmiyor muyuz? Durun! Daha yeni başlıyoruz. Yoğun trafiğe girin, önünüze atlayan şoföre korna çalın, yaya geçidinde yol verin. Otobüsünüz geldi. Kalabalıkla kaynaşın, uykulu gözlerle bakan öğrencilere öncelik verin, gezmek için otobüse binen yaşlılara saygı gösterin. Sevdiğiniz radyoyu açın, kulaklıklarınızı takın, Rönesans tablosuna benzeyen spotify listenizde kaybolun. Arada bir saate bakın, bir an önce çıkmak istediğiniz işinize geç kalıp kalmadığınızı kontrol edin. Park yeri bulun, indikten sonra sokağın köşesini dönün. Varın..



Bölüm 3 Severek çalışın


Bu kadar kötümser olma, daha yeni geldin. Hem bu işten para kazanıyorsun, bir kaç saate özgürüz. Bugün ne yapıyoruz? Tamam dünkü işinle aynı ama etrafına bak, farkında ol. Farklı giyinen birileri var, sana dosyaları kilitlemek için sahte gülen ofis arkadaşların, kızının hamile olduğunu öğrenen ustan, mağazada sana göz kırpan bir müşterin var, yakala onları. Zorlandığın ya da sıkıldığın anlarda çevrendekilerden uzaklaşma yardım al. Odaklan, işini sevdiğini kendine telkin et.



Bölüm 4 Biraz Ara


Nihayet biraz ara. Öğle yemeğinde ne yiyoruz? Her zaman yediğinden uzaklaş. Daha önce denemediğin bir yerde ye. Çok fazla yememeye dikkat et, yeteri kadar ye formda kal. Daha az yemeye alış, böylece arta kalan zaman dilediğince. Kaldır kafanı telefonundan. İnsanları seyret, ne düşündüklerini anlamaya çalış. Hafiflet kendini ve gök yüzüne bak. Hava kapalı mı? İç karartıcı mı? Peki öyleyse neden yağmuru romantik buluruz? Senin istediğin kadar güzelleşir günün, dilediğin kadar..



Bölüm 5 Ara bitti


Hemen işine sarıl ve bugünün işini bitir, yarına bırakmayı düşündüğünü de. Sen bilirsin, günden güne hafiflersin bu şekilde. Geliştir kendi, daha iyisi olabilirsin. Daha güler yüzlü servis yapabilirsin, daha hızlı ürün hazırlayabilirsin, daha yenilikçi bir fikir bulabilirsin. Olduğun kadarla yetinme, sen olduğundan fazlasısın.

Son bir kez gözden geçir evrakları, dikkatlice bak arta kalan var mı diye, üstünü değiştir, kasanı devret, kalanlarla vedalaş, dükkan önündekileri içeri al, kepengini indir.



Bölüm 6 Yola koyul


Arabana bin, durağa doğru ilerle otobüse bin. Sevdiğin bir şarkıyı çal, tazelen. Enerjini topla gün daha bitmedi ve sen ne zaman istersen o zaman bitecek. Sakın eve gidip televizyon karşısına geçeceğini söyleme. Akşam yemeğini ye, ya sonra? Sonra bir arkadaşınla sinemaya git, uzun zamandır okumak istediğin kitabı oku, hayalindeki geziyi planla, camdan dışarıyı seyret, gün içinde yeterince çay/kahve içtin zaten. Geleceğinle ilgili hayal kur, anne olduğunu hayal et, zengin olduğunu, gezgin olduğunu, hayal dünyanda mutlu ol, çünkü kuralları sen koyuyorsun.

Üstünü değiştir, gününün nasıl geçtiğini düşün, hazırlığını yap ve yatağına yerleşirken her şeyi geride bırak.



Bölüm 7 Tekrarla


Salı tekrarla, Çarşamba tekrarla, Perşembe tekrarla, Cuma tekrarla. Ve varsa eğer Cumartesi uyarla.



Bölüm 8 Tatlı yorgunluk


Çalışmak zor bunu biliyoruz, ama yine de güzel. Etrafımızda bizden daha iyi durumda olanları görüyoruz, peki ya daha kötü durumda olanları? Ya da etrafımızı gerçekten ne kadar görüyoruz. Kafamızı kaldırıp etrafa biraz bakmamız, analiz etmemiz ve kendi içimizde çözümlememiz, rutin olan günlerimizin farklılaşmasına sebep olabilir. He bu arada işten çıktıktan sonra zamanı televizyon karşısında öldürmeyin. Yapılacak tonlarca şey hayatınıza renk katmak üzere onları fark etmenizi bekliyor.

Haftanız güzel ve kazançlı olsun.























20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Ben kimim?

Kadın

Yazı: Blog2 Post
bottom of page